REKLAMA

Źródło: Canva

Gulasz z papryką

Gulasz wołowy z papryką to bez wątpienia najlepszy pomysł na smaczny niedzielny obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kgmięsa wołowego na gulasz Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 3 liście laurowe Dodano do
  • 5 ziaren ziela angielskiego Dodano do
  • 500 ml bulionu wołowego Dodano do
  • 2 Papryki Dodano do
  • 3 łyżki sosu paprykowego Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • 1 Łyżka masło Dodano do
  • 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.

Aby przygotować gulasz, należy rozgrzać olej roślinny w garnku z grubym dnem. Pokrój mięso w 3 cm kostkę, oprósz solą, pieprzem i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i podlej bulionem, następnie dodaj paprykę i duś pod przykryciem przez kolejne pół godziny. Na koniec dodaj sos paprykowy, dopraw solą, pieprzem oraz zagęść zasmażką z mąki i masła. Podaj z kaszą gryczaną, jęczmienną lub tłuczonymi ziemniakami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy