REKLAMA

Źródło: Pexels

Zupa meksykańska

Gęsta i pożywna zupa pełna zdrowych składników. Doskonale sprawdzi się na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego Dodano do
  • 1 szklanka ugotowanego i rozdrobnionego kurczaka lub wołowiny Dodano do
  • 12 szklanki czerwonej fasoli Dodano do
  • 12 szklanki kukurydzy Dodano do
  • 12 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 12 szklanki posiekanej papryki Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej kolendry Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 łyżki sosu chili Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Posiekana kolendra Dodano do
  • Awokado Dodano do
  • kwaśna śmietana lub ser cheddar do dekoracji opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, paprykę i czosnek. Smażyć, aż warzywa zmiękną.

2. Krok

Dodać koncentrat pomidorowy, sos chili, cukier, sól i pieprz do warzyw i smażyć przez kilka minut.

3. Krok

Dodać bulion, kurczaka lub wołowinę, fasolę, kukurydzę i kolendrę do patelni.

4. Krok

Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut, aż warzywa i mięso są miękkie.

5. Krok

Podawać z posiekaną kolendrą, kawałkami awokado, kwaśną śmietaną lub startym serem cheddar na wierzch (opcjonalnie).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy