REKLAMA

Źródło: Pexels

Zupa meksykańska

Gęsta i pożywna zupa pełna zdrowych składników. Doskonale sprawdzi się na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego Dodano do
  • 1 szklanka ugotowanego i rozdrobnionego kurczaka lub wołowiny Dodano do
  • 12 szklanki czerwonej fasoli Dodano do
  • 12 szklanki kukurydzy Dodano do
  • 12 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 12 szklanki posiekanej papryki Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej kolendry Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 łyżki sosu chili Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Posiekana kolendra Dodano do
  • Awokado Dodano do
  • kwaśna śmietana lub ser cheddar do dekoracji opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, paprykę i czosnek. Smażyć, aż warzywa zmiękną.

2. Krok

Dodać koncentrat pomidorowy, sos chili, cukier, sól i pieprz do warzyw i smażyć przez kilka minut.

3. Krok

Dodać bulion, kurczaka lub wołowinę, fasolę, kukurydzę i kolendrę do patelni.

4. Krok

Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut, aż warzywa i mięso są miękkie.

5. Krok

Podawać z posiekaną kolendrą, kawałkami awokado, kwaśną śmietaną lub startym serem cheddar na wierzch (opcjonalnie).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy