REKLAMA

Buraczki na zimę

Buraczki na zimę to doskonała przekąska lub dodatek. Są łatwe do przygotowania i smakująśmienicie zarówno na ciepło, jak i zimno. W chłodne dni warto skorzystać z tego przepisu i przygotować coś pysznego i pożywnego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 6 średniej wielkości buraków Dodano do
  • 2 łyżki octu balsamicznego Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Umyj i obierz buraki, następnie pokrój je w kostkę.

3. Krok

W dużym naczyniu wymieszaj ocet, miód, czosnek, sól, pieprz i oliwę z oliwek.

4. Krok

Dodaj pokrojone buraki do naczynia i dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek został pokryty sosem.

5. Krok

Przełóż buraki do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika.

6. Krok

Piecz przez około 45 minut, aż buraki zmiękną i staną się karmelizowane.

7. Krok

Odstaw na chwilę do ostygnięcia.

8. Krok

Przełóż do pucharków i podawaj.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy