REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/JbulS1f3ikc-EKWwa0_h/7be517b06fa50f3d7644048902325b.jpeg)
Źródło: Iwona Wozniak from Getty Images
Cukinia na naturalnie
Jednym z najpopularniejszych letnich dań jest cukinia na naturalnie. Doskonale pasuje jako dodatek do wielu potraw.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt cukinia
- 3 szt czosnek
- 2 łyżeczka oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Sól
- mielona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Przygotuj warzywa. Cukinię umyj, obetnij końcówki i pokrój na cienkie plasterki. Nie trzeba jej obierać. Czosnek obierz i posiekaj drobno.
2. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj plastry cukinii i kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż cukinia zacznie brązowić i zmięknąć.
3. Krok
Dodaj posiekany czosnek, sól i mieloną paprykę.
4. Krok
Podawaj ciepłą dynię. Idealnie pasuje jako dodatek do mięsa lub ryby, ale może być też samodzielnym daniem.