REKLAMA

Źródło: Pexels

Flaki

Popularna pyszna zupa.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 112 kg flaków wieprzowych lub wołowych Dodano do
  • 2 cebule pokrojone Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki obrane i pokrojone Dodano do
  • 1 litr bulionu mięsnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, czosnek, marchewki i pietruszki. Smaż, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut.

2. Krok

Dodaj flaki i bulion mięsny i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny lub aż flaki będą miękkie.

3. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Podawaj gorące flaki z ulubionymi dodatkami, takimi jak pieczywo lub ziemniaki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy