REKLAMA

Źródło: Pexels

Flaki

Popularna pyszna zupa.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 112 kg flaków wieprzowych lub wołowych Dodano do
  • 2 cebule pokrojone Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki obrane i pokrojone Dodano do
  • 1 litr bulionu mięsnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, czosnek, marchewki i pietruszki. Smaż, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut.

2. Krok

Dodaj flaki i bulion mięsny i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny lub aż flaki będą miękkie.

3. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Podawaj gorące flaki z ulubionymi dodatkami, takimi jak pieczywo lub ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy