REKLAMA

Źródło: Pexels

Kaszotto

Kremowe danie z kaszy.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło kaszy gryczanej Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W garnku zagotuj 2 szklanki bulionu lub wody i dodaj 1 szklankę kaszy gryczanej. Gotuj przez około 15-20 minut, aż kasza będzie miękka.

2. Krok

W międzyczasie, na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek aż cebula będzie miękka.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj przez około 1 minutę.

4. Krok

Stopniowo dodawaj mleko i ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu aż sos będzie gęsty.

5. Krok

Dodaj starty ser i wymieszaj aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6. Krok

Gdy kasza jest gotowa, odcedź ją i dodaj do sosu z cebulą i serem. Wymieszaj dokładnie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy