REKLAMA

Źródło: Pexels

Kaszotto

Kremowe danie z kaszy.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło kaszy gryczanej Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W garnku zagotuj 2 szklanki bulionu lub wody i dodaj 1 szklankę kaszy gryczanej. Gotuj przez około 15-20 minut, aż kasza będzie miękka.

2. Krok

W międzyczasie, na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek aż cebula będzie miękka.

3. Krok

Dodaj mąkę i mieszaj przez około 1 minutę.

4. Krok

Stopniowo dodawaj mleko i ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu aż sos będzie gęsty.

5. Krok

Dodaj starty ser i wymieszaj aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6. Krok

Gdy kasza jest gotowa, odcedź ją i dodaj do sosu z cebulą i serem. Wymieszaj dokładnie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy