REKLAMA
Muffiny wielkanocne
Wielkanocne muffinki z kawałkami czekolady, które zadowolą skrzatów :)
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 200 g mąka samozbrylająca
- 100 g cukier brązowy
- 1 proszek do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1 jajko
- 120 ml mleko
- 120 ml olej
- 100 g czekolada gorzka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Ubić jajko z oboma cukrami. Dodać mleko, olej i mąkę zwykłą, proszek do pieczenia i wymieszać.
2. Krok
Posiekaj czekoladę i dodaj do ciasta.
3. Krok
Wyłóż formę do muffinek koszyczkami i napełnij ciastem.
4. Krok
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 20 minut w temperaturze 180°C.
5. Krok
Gotowe muffinki można udekorować kremem, owocami i małymi czekoladowymi jajeczkami, które zachwycą każdego małego i dużego szeptacza :)