REKLAMA

Przepis na Bezę Pavlova

Beza Pavlova to pyszny i elegancki, który idealnie nad na specjalne okazje bezowa struktura jest chrupiąca na zewnątrz, ale delikatna i puszysta wewnątrz.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 białek jajek Dodano do
  • 1 łyżeczka octu Dodano do
  • 1 Łyżka mąki ziemniaczanej Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodano do
  • świeże owoce do dekoracji (np. jagody, maliny) Dodano do
  • bita śmietana do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj piekarnik, który nagrzewasz do 150 stopni C.

2. Krok

Na blasze do pieczenia ułóż papier pergaminowy.

3. Krok

Białka jajek umieścić w dużej misce i ubić na sztywno za pomocą miksera.

4. Krok

Stopniowo dodaj cukier, za każdym razem ubijając jajka.

5. Krok

Dodaj ocetaczaną i ekstrakt z wanilii i delatnie wymaj składniki za pomocą łyżki.

6. Krok

Wylej masę na papier pergaminowy, uformuj trójkąty i użyj pleś.

7. Krok

7.achę do piekarnika i piecz przez około godzinę i 15 minut.

8. Krok

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 2 godziny.

9. Krok

Podawaj z bitą śmietaną i świeżymi owocami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy