REKLAMA

Źródło: Youtube

Sałatka z paluszkami surimi

Sałatka z surimi to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom rybnych przekąsek. Surimi to popularne, paluszki rybne, które świetnie komponują się z chrupiącymi warzywami i kremowym sosem.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 200 g surimi kawałki ryby paluszki Dodano do
  • 1 czerwona cebula Dodano do
  • 1 czerwona papryka Dodano do
  • 1 żółta papryka Dodano do
  • 1 ogórek konserwowy Dodano do
  • 3 jajka ugotowane na twardo Dodano do
  • 4 łyżki majonezu Dodano do
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodano do
  • 1 Łyżka musztardy Dodano do
  • sok z połowy cytryny Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • listków kilka świeżej mięty lub koperku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

1. Surimi pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka, a papryki w paseczki. Ogórek pokrój w małą kostkę, a jajka przekrój na połowę i wyjmij żółtka, a białka pokrój w małą kostkę.

2. Krok

2. Żółtka przetrzyj widelcem i wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

3. Krok

3. Do sałatki dodaj surimi, warzywa, białka jajek oraz sos i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

4. Sałatkę z surimi podawaj na liściach sałaty lub posyp ją świeżymi listkami mięty lub koperkiem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

332 przepisy

Dania mięsne

1025 przepisy

Śniadanie

409 przepisy

Obiad

1978 przepisy

Kolacja

1841 przepisy

Deser

1394 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1256 przepisy