REKLAMA

Źródło: Pexels from Pixabay

Bezglutenowe babeczki jogurtowe

Fantastyczne bezglutenowe babeczki jogurtowe, które szczególnie przypadną do gustu osobom nietolerującym glutenu.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g Mąka bezglutenowa Dodano do
  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 120 g Cukier Dodano do
  • 2 kawałek jajka Dodano do
  • 200 ml Jogurt Dodano do
  • 50 ml Olej roślinny Dodano do
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 100 g Kawałki czekolady Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wymieszaj w misce mąkę bezglutenową, proszek do pieczenia, sól i cukier.

2. Krok

W innej misce ubij jajka z jogurtem, olejem i ekstraktem waniliowym.

3. Krok

Dodaj suche składniki do mokrych i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki czekoladowe.

4. Krok

Rozdzielić ciasto do foremek na muffinki (około 2/3 wysokości foremki, aby muffinki miały miejsce na wyrośnięcie) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20-25 minut.

5. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozwól muffinkom ostygnąć, a następnie wyjmij je z foremek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2163 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Dania mięsne

1119 przepisy

Makaron

240 przepisy

Śniadanie

474 przepisy

Kolacja

2024 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy