REKLAMA
![Bezglutenowe muffiny Bezglutenowe muffiny](https://eu.tastescdn.net/thumbor/5gFCMfSrmsjLOmt2rYbG3DVMek0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/uktmHIsZJGR0rd2UWFQu/67e642d44761539edb157668143b13.jpeg)
Bezglutenowe muffiny
Muffiny odpowiednie również dla osób na diecie bezglutenowej. Ale wszyscy będą się nimi delektować :)
REKLAMA
Składniki
porcje
18
- 2 jajko
- 1⁄2 HR mleko
- 1⁄4 HR olej
- 1 HR mąka z tapioki
- 1 HR mąka ryżowa
- 1⁄2 HR cukier
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- szczypta sól
- siekane orzeszki ziemne
- Jagoda
- siekana czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
W miseczkach mieszamy osobno mokre i suche składniki. Do mokrej mieszanki dodajemy suchą mieszankę. Na koniec mieszamy orzechy, czekoladę i jagody. Napełniamy koszyczki na muffiny i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut.