REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/IG98rtqm7HFtrq2B3HF1/5e2dd17757a29c86cf628d0a826a59.jpeg)
Brownie z kakao
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
8
 - 320 g Czekolady najlepiej powyżej 70% (ja daję mix)
- 220 g masło
- 3 jajko
- 250 g cukier kryształ
- 85 g mąka zwykła specjalna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 40 min.
1. Krok 
  Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2. Krok 
  W kolejnej misce ubijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy.
3. Krok 
  Tej jajecznej mieszanki ostrożnie dodajemy do ostudzonej, rozpuszczonej czekolady - mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.
4. Krok 
  Przełożyć ciasto do przygotowanej formy i piec. Powierzchnia powinna być błyszcząca, solidna - środek będzie miękki, nawet trochę płynny (następnie trochę zastygnie).
5. Krok 
  Kroimy tylko po ostygnięciu.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2YdaDAy3ikxgq0qj5BqK/b7f3f8dafbe47b8a45769471dbbbd9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/w65QknBYoI4Z5mciLKKZ/a0bfc8d2b4815f166cd9f2aaba1025.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/95HJ5KTdKdntv72oCWtN/4c36643a0f2e0d707634ece06ae669.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eYzae2hg_F5f6ClAgrAR/043511a2796f4fe94c95885e8ea01c.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AxoEwz_z7bM6O97-8S7p/f95654fa529dc530309a66525fa73d.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)












