REKLAMA

Churros

Churros to popularne w Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej ciasta smażone, które są podawane z cukrem pudrem lub kremem czekoladowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier kryształ Dodano do
  • 14 łyżeczki sól Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • Cukier puder lub krem czekoladowy do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W rondelku zagotuj wodę, mleko, cukier i sól.

2. Krok

Kiedy mieszanka zacznie się gotować, dodaj mąkę i mieszaj do połączenia składników.

3. Krok

Odstaw z ognia i dodaj jajko, mieszając do połączenia składników.

4. Krok

Wlej olej do głębokiego garnka i rozgrzej go do 180 stopni Celsjusza.

5. Krok

Włóż ciasto do szprycy z końcówką do nabijania roślin i nabijaj ciasto do oleju, tworząc kształt churros. Smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż będą złociste.

6. Krok

Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem lub podawaj z kremem czekoladowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy