REKLAMA

Domowe chipsy solone

Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przygotować w każdej chwili gdy tylko najdzie ochota. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/10/domowe-chipsy-solone.html

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 2 kg ziemniaków Dodano do
  • sól Olej rzepakowy do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Ziemniaki obieramy , kroimy w cienkie plastry (za pomocą noża lub na tarce do jarzyn) następnie płuczemy w zimnej wodzie .

2. Krok

Ziemniaki wkładamy do lodowatej wody i moczymy 30 minut , następnie osuszymy na ręczniku papierowym . Tak przygotowane plastry ziemniaków smażymy w głębokim , dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor .

3. Krok

Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy i czekamy do ostudzenia .

4. Krok

Zimne , usmażone chipsy przekładamy do miski i posypujemy solą .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2171 przepisy

Zupy i buliony

348 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1129 przepisy

Śniadanie

481 przepisy

Kolacja

2036 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

354 przepisy

Ciasta

381 przepisy

Makaron

241 przepisy