REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QLctDDhe9yJmnWe5J7Ii/4d654793e161d0389e1e0ca006fb6d.jpeg)
Źródło: johnnychencomau from Getty Images
Frytki z piekarnika
Złote i chrupiące frytki z piekarnika to świetna alternatywa dla tradycyjnie smażonych frytek. Są mniej kaloryczne, a równie smaczne. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu czy samodzielna przekąska.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 6 Sztuka ziemniaki
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 szczypta soli
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 45 min.
1. Krok 
  Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2. Krok 
  Ziemniaki obierz i pokrój w słupki o grubości około 1 cm.
3. Krok 
  Ułóż frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Krok 
  Skrop frytki olejem, posyp solą.
5. Krok 
  Piecz przez około 40 minut, do momentu aż frytki będą złote i chrupiące.
6. Krok 
  Podawaj gorące.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/A00TeQytosxTkJhXVTZ0/e299df89804f6298cf759b7965a0c0.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/vKdktCDJUV86tp11QRXO/33a53e473c600e6fd23094e6e7e363.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/w65QknBYoI4Z5mciLKKZ/a0bfc8d2b4815f166cd9f2aaba1025.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Xl7Ow6yeb54VfFYTChAl/09353558d9fe24db75d7362e89c7e3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_tWc1oc87tQdI6b63dlQ/9fca126728140de43d2b3a439eb844.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5SW3lbq67EQvenTrNubB/c60458bc67b4c9e548ecc533b58d6f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/J2i3ukSmwPP_JHpgp7hR/a8afa5ba6e163303e383fa2182300d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)












