REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ZqxgXyWsBsSvWRqJqsft/d67999f97145d3130d9dc27354f888.jpeg)
Źródło: 4u4me from Getty Images
Jabłecznik na kruchym cieście
Cudownie chrupiąca szarlotka, która wprost rozpływa się w ustach. Łatwa do przygotowania, doskonała na deser czy podwieczorek.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
8
 Ciasto
- 400 g Mąka pszenna
- 150 g cukier puder
- 200 g masło
- 2 Sztuka jaja
Nadzienie jabłkowe
- 11⁄2 kg jabłka
- 100 g cukier
- 1 szkło bułka tarta
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 60 min.
1. Krok 
  Przygotuj ciasto: Połącz mąkę pszenną z cukrem pudrem. Dodaj masło i jaja. Zagnieć ciasto i podziel na dwie równe części.
2. Krok 
  Przygotuj nadzienie: Obierz jabłka, pokrój na kawałki i poddusi z cukrem na patelni. Dodaj bułkę tartą i pozostaw do ostygnięcia.
3. Krok 
  Rozwałkuj jedną część ciasta i wyłóż nią formę. Nałoż nadzienie jabłkowe.
4. Krok 
  Rozwałkuj drugą część ciasta i przykryj nią nadzienie. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/BFI5hGi7ve3YNTqnrdVW/2fe3d41eae2e6fff8e0242bf8feb06.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VdAMAg8VOkuvccMglqwx/90042a824d9dac6428381a485680a7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I6zng9YakqL-TtXwmQh0/8e95a2c2d7d4405a842343714fa800.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/95HJ5KTdKdntv72oCWtN/4c36643a0f2e0d707634ece06ae669.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/MW5hBDZysG7W_SV6HerE/37b625fb22b326bf593908336ee987.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ntA30Wb3NIfnsoX0VRAZ/d955b7808b42e8812a134b7a03385e.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7Opqf1ebn89VMBbQH-od/9c3dbf7d0fa20c8dbe754e42285eac.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)












