REKLAMA

Źródło: AlexPro9500 from Getty Images

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem to niezwykle elegancka i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach czy uroczystościach. Jajka są wypełnione łososiem wedzonym, majonezem i natką pietruszki, co daje niezwykle bogate i złożone połączenie smaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka Dodano do
  • 150 gramy łosoś wędzony Dodano do
  • 4 łyżki majonez Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
  • 1 Objętość natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu ostudź je i obierz ze skorupki.

2. Krok

Przekrój jajka na pół wzdłuż osi długiej. Wyjmij żółtko i przełóż do miski.

3. Krok

Dodaj do miski z żółtkami łososia wędzonego, majonez, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Przygotowaną masą napełnij półksiężyce z białka jajka. Podawaj jajka faszerowane łososiem jako przekąskę na zimno.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy