REKLAMA
Źródło: olegtoka from Getty Images
Jajka w sosie tatarskim
Delikatne, gotowane jajka polane intensywnie smakującym sosem tatarskim. Idealne na zimno na drugie śniadanie lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
jajka
- 4 Sztuka jajka
sos tatarski
- 200 g gotowy sos tatarski
- 1 Łyżka musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 1 Łyżka soku z cytryny
- 1 szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy w zimnej wodzie i obieramy.
2. Krok
W międzyczasie przygotowujemy sos. Do miski wsypujemy sos tatarski, dodajemy do niego musztardę, sok z cytryny, cukier i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Krok
Gotowe jajka kroimy na pół i układamy na talerzu. Polewamy je sosem tatarskim.
4. Krok
Podajemy na zimno, jako drugie śniadanie lub kolację.