REKLAMA

Źródło: olegtoka from Getty Images

Jajka w sosie tatarskim

Delikatne, gotowane jajka polane intensywnie smakującym sosem tatarskim. Idealne na zimno na drugie śniadanie lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
3

jajka

  • 4 Sztuka jajka Dodano do

sos tatarski

  • 200 g gotowy sos tatarski Dodano do
  • 1 Łyżka musztardy Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy w zimnej wodzie i obieramy.

2. Krok

W międzyczasie przygotowujemy sos. Do miski wsypujemy sos tatarski, dodajemy do niego musztardę, sok z cytryny, cukier i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

Gotowe jajka kroimy na pół i układamy na talerzu. Polewamy je sosem tatarskim.

4. Krok

Podajemy na zimno, jako drugie śniadanie lub kolację.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy