REKLAMA

Źródło: botamochi from Getty Images

Kapuśniak

To jedna z tych zup, które robiłam niezliczoną ilość razy. Ten rodzaj kapuśniaku sprawia, że jestem szczęśliwa w zimowe dni i jest to danie, któremu nie brakuje ani smaku, ani wartości odżywczych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek Mniejsza główka kapusty Dodano do
  • 1 kawałek Duże marchewki Dodano do
  • 1 kawałek Pietruszka Dodano do
  • 1 kawałek seler Dodano do
  • 150 gramy Angielski bekon Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 112 litr Bulion Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
  • Gałązka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Pokrój kapustę w cienki makaron. Nie martw się, może to być trochę trudne, ale rezultat jest tego wart. 2. Pokrój boczek na mniejsze kawałki i podsmaż na roztopionym maśle z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

2. Krok

Dodaj startą marchewkę, pietruszkę i seler i smaż razem przez chwilę.

3. Krok

Następnie dodaj posiekaną kapustę. Dusić kapustę na średnim ogniu i mieszać od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.

4. Krok

Gdy kapusta będzie na wpół miękka, oprószyć ją mąką, wymieszać i zalać bulionem. Zupę doprawić solą i pieprzem.

5. Krok

Po ugotowaniu zagęścić zupę mieszanką wody i mąki i pozostawić do bulgotania. Podczas serwowania posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Kapuśniak z jajkiem

Zupa z kalarepy z jajkiem to jedno z moich ulubionych dań, gdy czuję potrzebę rozgrzania się w chłodne dni. Nie ma w niej nic skomplikowanego, więc jest to świetny przepis dla tych, którzy dopiero zaczynają uczyć się gotować.

Kapuśniak z białej kapusty

Smaczna zupa z kapusty głowiastej, warzyw i kiełbasy.

Kapuśniak z młodej kapusty

Idealna zupa na mroźne wieczory.

Kapuśniak z młodej kapusty

Doskonała zupa do ogrzewania w chłodne jesienne dni.

Kapuśniak

Rozgrzewająca i sycąca zupa. Jest pełna smaku i pełna zdrowia!

Kremowa zupa z łososia

Ta zupa jest kremowa, bogata i rzadka dzięki kawałkom łososia, które pływają w pysznym kremie.

Zupa fasolowa przepis babci

Ta zupa z fasoli jest bardzo sycąca i typowo jesienią. Dodane są też suszone śliwki i kwaszona kapusta.

Czerwona soczewica z curry

Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.

Podobne przepisy

Kapuśniak z jajkiem

Zupa z kalarepy z jajkiem to jedno z moich ulubionych dań, gdy czuję potrzebę rozgrzania się w chłodne dni. Nie ma w niej nic skomplikowanego, więc jest to świetny przepis dla tych, którzy dopiero zaczynają uczyć się gotować.

Kapuśniak z białej kapusty

Smaczna zupa z kapusty głowiastej, warzyw i kiełbasy.

Kapuśniak z młodej kapusty

Idealna zupa na mroźne wieczory.

Kapuśniak z młodej kapusty

Doskonała zupa do ogrzewania w chłodne jesienne dni.

Kapuśniak

Rozgrzewająca i sycąca zupa. Jest pełna smaku i pełna zdrowia!

Kremowa zupa z łososia

Ta zupa jest kremowa, bogata i rzadka dzięki kawałkom łososia, które pływają w pysznym kremie.

Zupa fasolowa przepis babci

Ta zupa z fasoli jest bardzo sycąca i typowo jesienią. Dodane są też suszone śliwki i kwaszona kapusta.

Czerwona soczewica z curry

Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

352 przepisy

Dania mięsne

1001 przepisy

Kolacja

1801 przepisy

Ciastka

328 przepisy

Mascarpone

121 przepisy

Śniadanie

398 przepisy

Obiad

1926 przepisy

Deser

1355 przepisy

Zupy i buliony

313 przepisy

Ciasta i desery

1223 przepisy