REKLAMA
   
Źródło: FB: Z PIEKARNIKA - przepisy na: zapiekanki, pizze, kurczaka, chleb itp.
Skrzydełka na ryżu
Skrzydełka na ryżu to pyszne połączenie azjatyckich smaków. Skrzydełka są soczyste i aromatyczne, a ryż dodaje im delikatności i pozwala wydobyć ich smak.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 Skrzydełka:
- 800 g skrzydełek z kurczaka
 - sól
 - pieprz
 - ostra papryka
 - czosnek suszony
 
Ponadto:
- 200 g ryżu
 - 700 ml bulionu drobiowego
 - 4 łyżki ketchupu
 - szklanka włoszczyzny
 - 1⁄2 łyżeczki cukru
 - Zioła prowansalskie
 - ostra papryka
 - sól
 - pieprz
 
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 60 min.
1. Krok 
  Skrzydełka umyć, oprószyć solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.
2. Krok 
  Wstawić do lodówki na 30 minut.
3. Krok 
  W misce wymieszać bulion, ketchup, cukier i pieprz.
4. Krok 
  Wymieszać surowy ryż z warzywami.
5. Krok 
  Wysmarować dno piekarnika i wsypać ryż.
6. Krok 
  Ułóż skrzydełka na wierzchu ryżu i zalej je bulionem z ketchupem.
7. Krok 
  Piec skrzydełka w temperaturze 180°C przez około 60 minut, bez przykrycia.