REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VF4gb5HPglgj2Tz-tTqq/1d056dd6a8ccfe9d687eafeaa07e99.jpeg)
Źródło: Pexels
Kapusta z grzybami
Staropolski przepis bożonarodzeniowy.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 główka białej kapusty
- 500 g grzybów np borowików
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masło
- 1 Łyżka oleju
- 1 Łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- 1 Łyżka świeżego koperku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło i olej.
2. Krok
Dodaj cebulę, czosnek i grzyby i smaż, aż cebula będzie miękka.
3. Krok
Dodaj posiekaną kapustę i smaż, aż zmięknie.
4. Krok
W misce wymieszaj bulion i mąkę.
5. Krok
Dodaj do patelni i gotuj, aż sos zgęstnieje.
6. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Krok
Posyp świeżym koperkiem i podawaj.