REKLAMA
   
Źródło: Pexels
Kapusta z grzybami
Staropolski przepis bożonarodzeniowy.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 1 główka białej kapusty
 - 500 g grzybów np borowików
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki masło
 - 1 Łyżka oleju
 - 1 Łyżka mąki
 - sól i pieprz do smaku
 - 1 Łyżka świeżego koperku
 
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 40 min.
1. Krok 
  W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło i olej.
2. Krok 
  Dodaj cebulę, czosnek i grzyby i smaż, aż cebula będzie miękka.
3. Krok 
  Dodaj posiekaną kapustę i smaż, aż zmięknie.
4. Krok 
  W misce wymieszaj bulion i mąkę.
5. Krok 
  Dodaj do patelni i gotuj, aż sos zgęstnieje.
6. Krok 
  Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Krok 
  Posyp świeżym koperkiem i podawaj.