REKLAMA

Źródło: New Africa via Adobe Stock

Klasyczny rosół w zimie

Przygotowywałam ten przepis niezliczoną ilość razy, szczególnie w mroźne zimowe dni, kiedy chcemy poczuć się ciepło i przytulnie. Powolne gotowanie kurczaka w celu uzyskania pysznego i zdrowego bulionu jest zawsze przyjemnością. Świeża natka pietruszki i chrupiąca marchewka dopełniają smaku i sprawiają, że ta zupa to prawdziwy klasyk.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 całość Zupa z kurczaka Dodano do
  • 3 oczyszczony padlinożerca Dodano do
  • 1 Korzeń selera Dodano do
  • 2 cebula Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Konfederacja Pietruszka Dodano do
  • 2 Liście Laurel Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Aby przygotować przepis na rosół z kurczaka, dokładnie opłucz kurczaka pod zimną wodą. Zalecam również oczyszczenie wnętrza kurczaka i usunięcie wszelkich luźnych części.

2. Krok

Umieść oczyszczonego kurczaka na dużej patelni i dodaj tyle wody, aby całkowicie go przykryła.

3. Krok

Doprowadzić kurczaka do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Dobrym pomysłem jest zbieranie piany, która tworzy się od czasu do czasu, aby uzyskać klarowny bulion.

4. Krok

Podczas gdy kurczak się gotuje, obierz marchewki i seler i pokrój na kawałki wielkości kęsa, grubo posiekaj cebulę i czosnek.

5. Krok

Wyjmij ugotowanego kurczaka z patelni i pozostaw do lekkiego ostygnięcia. W międzyczasie dodać na patelnię pokrojone warzywa, natkę pietruszki i liście laurowe.

6. Krok

Obrać kurczaka z kości, pokroić mięso na małe kawałki i włożyć z powrotem na patelnię. Pozostawić na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. Dobrze jest od czasu do czasu zamieszać zupę i doprawić solą i pieprzem do smaku.

7. Krok

Po ugotowaniu zalecam pozostawienie klasycznego rosołu do lekkiego ostygnięcia przed podaniem, ponieważ może być bardzo gorący.

Podobne przepisy

Zupa z kurczaka z makaronem, jaką robiła mama

Ten rosół z makaronem, który robiła mama, to danie, które przywołuje głębokie emocjonalne wspomnienia. Zupa, która często była naszym obiadem, gdy wracałam do domu ze szkoły, nadal ma smak mojego dzieciństwa. Przez lata dodawałam do niej własne wariacje i poprawki, ale istota przepisu pozostaje taka sama jak oryginał mojej mamy.

Zupa jajeczna, którą babcia robiła w 30 minut

Zupa jajeczna to jedna z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych zup, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, zdrowa i bogata w białko. Nauczyłam się tego przepisu od mojej babci i od tamtej pory robię ją niezliczoną ilość razy ku uciesze mojej rodziny. Głównymi składnikami są oczywiście jajka, a także delikatne przyprawy i pyszne warzywa.

Sałatka jarzynowa

Królowa polskiego stołu i każdych Świąt . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/05/saatka-jarzynowa.html

Klasyczny wegetariański gulasz z marchwi

Klasyczny gulasz marchewkowy to jedno z moich absolutnie ulubionych dań. Zawsze przypomina mi dzieciństwo i pocieszające dania mojej babci. To pikantne danie jest łatwe w przygotowaniu i idealne na chłodne dni. Przygotowanie tego wegetariańskiego gulaszu zajmuje około 60 minut, ale uwierz mi, jest wart każdej minuty.

Włoskie brodo (włoski rosół z kurczaka)

Włoskie brodo to jedna z moich absolutnie ulubionych zup. To pożywne i obfite danie zachwyca całą rodzinę i wnosi kawałek Włoch na nasz stół. Ponieważ bulion jest gotowany przez kilka godzin, może w pełni rozwinąć swoje głębokie, bogate smaki. To naprawdę danie przygotowywane z miłością i oddaniem.

Rozgrzewająca zupa kukurydziana

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów jest ta obfita i rozgrzewająca zupa kukurydziana. Jest nie tylko niesamowicie pyszna, ale także bardzo łatwa w przygotowaniu. Często przygotowuję tę zupę dla mojej rodziny, a moje dzieci ją uwielbiają, zwłaszcza w chłodniejszych miesiącach, kiedy dobrze jest zjeść rozgrzewającą zupę. Świeże składniki są szczególnie ważne dla smaku zupy.

Przepis na kremową zupę z topinamburu

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, szczególnie w chłodne zimowe miesiące. Zupa z topinamburu jest nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. I jest tak szybka i łatwa w przygotowaniu! Topinambur to roślina uprawna, której lekko słodka bulwa jest wykorzystywana jako warzywo korzeniowe w celach odżywczych, podobnie jak yacon.

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

Podobne przepisy

Zupa z kurczaka z makaronem, jaką robiła mama

Ten rosół z makaronem, który robiła mama, to danie, które przywołuje głębokie emocjonalne wspomnienia. Zupa, która często była naszym obiadem, gdy wracałam do domu ze szkoły, nadal ma smak mojego dzieciństwa. Przez lata dodawałam do niej własne wariacje i poprawki, ale istota przepisu pozostaje taka sama jak oryginał mojej mamy.

Zupa jajeczna, którą babcia robiła w 30 minut

Zupa jajeczna to jedna z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych zup, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, zdrowa i bogata w białko. Nauczyłam się tego przepisu od mojej babci i od tamtej pory robię ją niezliczoną ilość razy ku uciesze mojej rodziny. Głównymi składnikami są oczywiście jajka, a także delikatne przyprawy i pyszne warzywa.

Sałatka jarzynowa

Królowa polskiego stołu i każdych Świąt . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/05/saatka-jarzynowa.html

Klasyczny wegetariański gulasz z marchwi

Klasyczny gulasz marchewkowy to jedno z moich absolutnie ulubionych dań. Zawsze przypomina mi dzieciństwo i pocieszające dania mojej babci. To pikantne danie jest łatwe w przygotowaniu i idealne na chłodne dni. Przygotowanie tego wegetariańskiego gulaszu zajmuje około 60 minut, ale uwierz mi, jest wart każdej minuty.

Włoskie brodo (włoski rosół z kurczaka)

Włoskie brodo to jedna z moich absolutnie ulubionych zup. To pożywne i obfite danie zachwyca całą rodzinę i wnosi kawałek Włoch na nasz stół. Ponieważ bulion jest gotowany przez kilka godzin, może w pełni rozwinąć swoje głębokie, bogate smaki. To naprawdę danie przygotowywane z miłością i oddaniem.

Rozgrzewająca zupa kukurydziana

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów jest ta obfita i rozgrzewająca zupa kukurydziana. Jest nie tylko niesamowicie pyszna, ale także bardzo łatwa w przygotowaniu. Często przygotowuję tę zupę dla mojej rodziny, a moje dzieci ją uwielbiają, zwłaszcza w chłodniejszych miesiącach, kiedy dobrze jest zjeść rozgrzewającą zupę. Świeże składniki są szczególnie ważne dla smaku zupy.

Przepis na kremową zupę z topinamburu

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, szczególnie w chłodne zimowe miesiące. Zupa z topinamburu jest nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. I jest tak szybka i łatwa w przygotowaniu! Topinambur to roślina uprawna, której lekko słodka bulwa jest wykorzystywana jako warzywo korzeniowe w celach odżywczych, podobnie jak yacon.

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1010 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy