REKLAMA

Krem czekoladowy do tortu

Pyszny, gładki krem czekoladowy, idealny do przełożenia tortu lub jako nadzienie do ciastek. Łatwy do przygotowania, z garścią składników, które zwykle masz w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g czekolady mlecznej Dodano do
  • 150 ml śmietanki kremówki 30% Dodano do
  • 50 g masla Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Złóż składniki. Czekoladę połam na kawałki i umieść w misce. Śmietankę podgrzej w rondelku, ale nie gotuj.

2. Krok

Rozpuść czekoladę. Gdy śmietanka jest ciepła, wlej ją do miski z czekoladą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści.

3. Krok

Dodaj masło. Kiedy czekolada jest całkowicie rozpuszczona, dodaj pokrojone na kawałki masło. Mieszaj, aż masło się rozpuści i połączy z czekoladą.

4. Krok

Schłodź krem. Gdy masło jest całkowicie rozpuszczone, odstaw krem do schłodzenia. Przed użyciem w ciastach lub tortach, krem powinien zgęstnieć.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy