REKLAMA

Źródło: Svittlana for Getty Images

Likier Sylwestrowy

Przygotuj specjalny likier na sylwestrową imprezę. Ten likier jest słodki i pikantny, dodaje iskierki do twojej sylwestrowej zabawy.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Główne składniki

  • 500 ml Wódka Dodano do
  • 200 g Cukier trzcinowy Dodano do
  • 2 Kawałek laski cynamonu Dodano do
  • 3 Kawałek Skórki z cytryny Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 1 Kawałek skórka pomarańczowa Dodano do
  • 5 Kawałek Goździki Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Krok 1: Aby przygotować likier sylwestrowy, najpierw rozpuść cukier w wódce

2. Krok

Krok 2: Dodaj przyprawy i pozostaw na 30 minut

3. Krok

Krok 3: Odcedź przez sitko i przelej do butelek.

4. Krok

Krok 4: Przed podaniem chłodzić sylwestrowy likier i dowolnie dekorować skórką pomarańczową i goździkami.

Podobne przepisy

Świąteczny likier

Ogrzewający, korzenny świąteczny likier, który może być doskonałym prezentem dla najbliższych lub może być używany jako kończący napój podczas świątecznych świąt.

Przepis na białe grzane wino

Przepis na białe grzane wino przygotowałam dla mojej rodziny po raz pierwszy w mroźny zimowy wieczór. Każdego roku w okresie świątecznym tradycją stało się przygotowywanie tego specjalnego grzanego wina dla naszych bliskich. Ma wyjątkowy i orzeźwiający smak, który z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.

Herbata zimowa

Ten przepis na zimową herbatę jest prawdziwym ulubieńcem w moim domu. Ciepła, przytulna i pełna świątecznych aromatów, to idealny sposób na podgrzewanie niskich temperatur.

Świąteczny poncz z sokiem

Przepis na niezwykły świąteczny poncz z sokiem.

Nalewka z bursztynu

Przygotowanie nalewki z bursztynu jest dość nietypowym przepisem, ponieważ bursztyn jest kamieniem, a nie jadalnym składnikiem. Niemniej jednak, istnieje pewien sposób na stworzenie specjalnego alkoholu, który może przypominać bursztyn pod względem koloru i nazwy. Ta wersja nalewki z bursztynu wykorzystuje złoty miód oraz różne przyprawy, aby nadać jej piękny, bursztynowy kolor.

Świąteczny poncz

Jak przygotować świąteczny poncz, który rozjaśni chwile spędzone w gronie rodziny i przyjaciół.

Domowe grzane wino

Grzane wino to absolutna konieczność w chłodnym okresie świątecznym. Dzięki swojemu ciepłemu i zachęcającemu smakowi jest to idealny napój na rozgrzanie po długim dniu spędzonym na mrozie. Przygotowuję ten przepis co roku w okresie świątecznym i stał się on ukochanym rytuałem w naszym domu. Równowaga słodyczy i pikantności w połączeniu z rozgrzewającym działaniem wina jest po prostu nie do odparcia.

Podobne przepisy

Świąteczny likier

Ogrzewający, korzenny świąteczny likier, który może być doskonałym prezentem dla najbliższych lub może być używany jako kończący napój podczas świątecznych świąt.

Przepis na białe grzane wino

Przepis na białe grzane wino przygotowałam dla mojej rodziny po raz pierwszy w mroźny zimowy wieczór. Każdego roku w okresie świątecznym tradycją stało się przygotowywanie tego specjalnego grzanego wina dla naszych bliskich. Ma wyjątkowy i orzeźwiający smak, który z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.

Herbata zimowa

Ten przepis na zimową herbatę jest prawdziwym ulubieńcem w moim domu. Ciepła, przytulna i pełna świątecznych aromatów, to idealny sposób na podgrzewanie niskich temperatur.

Świąteczny poncz z sokiem

Przepis na niezwykły świąteczny poncz z sokiem.

Nalewka z bursztynu

Przygotowanie nalewki z bursztynu jest dość nietypowym przepisem, ponieważ bursztyn jest kamieniem, a nie jadalnym składnikiem. Niemniej jednak, istnieje pewien sposób na stworzenie specjalnego alkoholu, który może przypominać bursztyn pod względem koloru i nazwy. Ta wersja nalewki z bursztynu wykorzystuje złoty miód oraz różne przyprawy, aby nadać jej piękny, bursztynowy kolor.

Świąteczny poncz

Jak przygotować świąteczny poncz, który rozjaśni chwile spędzone w gronie rodziny i przyjaciół.

Domowe grzane wino

Grzane wino to absolutna konieczność w chłodnym okresie świątecznym. Dzięki swojemu ciepłemu i zachęcającemu smakowi jest to idealny napój na rozgrzanie po długim dniu spędzonym na mrozie. Przygotowuję ten przepis co roku w okresie świątecznym i stał się on ukochanym rytuałem w naszym domu. Równowaga słodyczy i pikantności w połączeniu z rozgrzewającym działaniem wina jest po prostu nie do odparcia.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

356 przepisy

Dania mięsne

1001 przepisy

Ciastka

328 przepisy

Śniadanie

400 przepisy

Obiad

1930 przepisy

Kolacja

1803 przepisy

Deser

1361 przepisy

Zupy i buliony

315 przepisy

Ciasta i desery

1225 przepisy