REKLAMA

Muffiny ze szpelta

Najlepsze muffiny, które kiedykolwiek jadłam, to zdecydowanie te ze szpelta.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Kosz

  • 125 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 8 łyżka stołowa olej słonecznikowy Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 150 g cukier brązowy Dodano do

Treść

  • 100 g gotowanie czekolady Dodano do
  • 1 piłka Jagoda Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

PROCEDURA: Wszystkie składniki mieszamy razem i wypełniamy koszyczki.

2. Krok

Do połowy dodajemy na kawałki posiekanej czekolady. Do pozostałej połowy jagody.

3. Krok

Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, około 25 minut.

4. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.

5. Krok

SERWISOWANIE: Posypujemy muffinki cukrem pudrem i układamy na półkach.

6. Krok

Miłość przechodzi przez żołądek.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy