REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/NmcWurc8r7ALwaxXwMAi/5538b07336e7d3c6a1914d776463b8.jpeg)
Źródło: Olga Kriger from Canva
Papryka nadziewana serem
Zobacz ten prosty i smaczny przepis na paprykę nadziewaną serem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt czerwona papryka
- 200 g Ser smarowalny
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. W międzyczasie usuń górną część papryki i wyjmij jądro.
2. Krok
Przygotuj nadzienie: W misce wymieszaj ser kremowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do gładkości.
3. Krok
Napełnij papryki farszem i przenieś je do brytfanny. Każdą paprykę skrop łyżeczką oliwy z oliwek.
4. Krok
Paprykę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut lub aż papryka będzie miękka, a nadzienie złotobrązowe.
5. Krok
Usmażone papryki wyjmij z piekarnika, pozwól im na chwilę ostygnąć, a następnie podawaj. Smacznego!