REKLAMA
Polewa z gorzkiej czekolady
Najlepsza czekoladowa polewa z masłem, którą przygotujesz w kilka minut. Wystarczą tylko trzy składniki.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 250 ml bita śmietana
- 2 kubki Starta ciemna czekolada
- 2 łyżki masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
8 min.
1. Krok
Czekoladę zetrzyjemy na tarce lub pokroimy na małe kawałki, aby lepiej się rozpuszczała w śmietanie, a następnie przełożymy do miski.
2. Krok
Śmietanę podgrzewamy w garnku, ale uważamy, aby nie zaczęła się gotować.
3. Krok
Tak podgrzewaną śmietanę powoli dolewamy do czekolady i mieszamy, aż się całkowicie połączą. Na koniec dodajemy masło i kontynuujemy mieszanie.
4. Krok
Bardzo proste i szybkie, prawda? :)