REKLAMA

Sałatka z grillowanym melonem, fetą i miętą

Grillowany arbuz łączy się z fetą i miętą w tej świeżej i zdrowej letniej sałatce.

REKLAMA
15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Składniki

porcje
1
  • 1 mały melon bezpestkowy Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Sok z 1 limonki Dodano do
  • sok z 1 2 pomarańczy Dodano do
  • Sól koszerna Dodano do
  • 14 filiżanka Posiekana świeża mięta Dodano do
  • 12 filiżanka Pokruszony ser feta Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Pokrój arbuza wzdłuż na ćwiartki. Pokrój każdą ćwiartkę na plastry o grubości 2 cali. Umieścić na blasze do pieczenia, a następnie lekko posmarować oliwą z oliwek. Odstawić na bok.

2. Krok

Rozgrzej grill węglowy lub gazowy na średnim ogniu. Lub rozgrzej grill na średnim ogniu. Oczyścić i naoliwić ruszt. Dodaj plastry arbuza i grilluj, aż będą zaznaczone, około minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia.

3. Krok

W misce wymieszaj soki cytrusowe, szczyptę soli i 2 do łyżek oliwy z oliwek.

4. Krok

Usuń i wyrzuć skórki, a następnie pokrój arbuza na kawałki i dodaj do miski. Polać dressingiem i delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć fetę i miętę i wymieszać. Podawać od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy