REKLAMA

Sernik z kwaśną śmietaną

REKLAMA

Składniki

porcje
16

Składniki

  • 1 kubek mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 12 kubek cukier puder Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 12 Pakiet proszek do pieczenia Dodano do

Farsz

  • 500 g twaróg drobny Dodano do
  • 200 ml kwaśna śmietana Dodano do
  • 150 ml mleko Dodano do
  • 12 kubek cukier puder Dodano do
  • 1 wanilia cukier Dodano do
  • 1 Golden cob (proszek) Dodano do
  • 150 g Mrożone owoce Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Przygotowujemy okrągłą formę o średnicy 24 cm, którą wykładamy papierem. (dno i boki).

2. Krok

Z składników na ciasto zrobić kruszonkę. Na dno formy wysypujemy 2/3 przygotowanej kruszonki.

3. Krok

W naczyniu mieszamy twaróg, śmietanę, mleko, zboże, cukier puder i waniliowy. Do przygotowanego nadzienia ostrożnie wmieszujemy owoce.

4. Krok

Napełniamy formę farszem i posypujemy pozostałą bułką tartą (1/3).

5. Krok

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, do około 40-45 C. Ciasteczko powinno mieć jasnozłoty kolor. Po upieczeniu pozostawiamy w formie do ostygnięcia. Najlepszy jest następnego dnia z lodówki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy