REKLAMA

Źródło: blueflames from Getty Images

Ciasto dyniowe bez mąki

Doskonałe i zdrowe ciasto dyniowe bez dodatku mąki. Ma piękny pikantny smak i jest idealne na jesienną popołudnie.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Treść

  • 500 g dynia Hokkaido Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do
  • 100 ml Miód Dodano do
  • 1 szt Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 2 łyżeczki Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielone przyprawy Dodano do
  • 12 łyżeczka Mielony goździk Dodano do

Często

  • 200 g mąka migdałowa Dodano do
  • 50 g olej kokosowy Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Mąkę migdałową, olej kokosowy i jajka wymieszaj razem, aż powstanie ciasto. Ciasto potem równo rozłóż na dno i boki formy do tarty. Piecz ciasto w piekarniku przez 10 minut.

2. Krok

Treść: Obierz dynię, pokrój na małe kawałki i gotuj, aż stanie się miękka. W misce wymieszaj jajka, miód, ekstrakt waniliowy, cynamon, mielone przyprawy i goździki. Dodaj ugotowaną dynię i wszystko razem zmiksuj.

3. Krok

Wlej zawartość do uprzednio upieczonego ciasta i piecz w piekarniku przez kolejne 30-35 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy