REKLAMA
Sernik z wiśniami

Sernik z wiśniami

Szukasz przepisu na smaczny deser, który jest prosty w przygotowaniu, a nie jest to klasyk suchego ciasta? Wypróbuj ten sernik z wiśniami. Możesz też zastosować inne owoce.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Często

  • 40 g masło Dodano do
  • 100 g Mąka ryżowa lub zastąpić półgrubą Dodano do
  • 50 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 50 g płatki owsiane Dodano do
  • 50 g Słodzik trzcinowy cukier erytrytol Dodano do
  • 1 opakowanie Proszek do pieczenia Dodano do
  • Szczypta Tekst Dodano do

Nadzienie

  • 500 g Półtłusty serek wiejski Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kremówka w proszku Dodano do
  • 20 g Czarno-owocowy białko lub inny Dodano do
  • lub Pominąć Dodano do
  • 1 opakowanie cukier waniliowy Dodano do
  • Porzeczki użyłem mrożonych Dodano do
  • Które pozwoliłam rozmrozić Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Formę do ciasta biskupiego wykładamy papierem do pieczenia. Spód formy smarujemy około 20g masła. Wszystkie sypkie składniki mieszamy i połowę mieszanki nakładamy na dno formy.

2. Krok

Na nadzienie dokładnie mieszamy wszystkie składniki oprócz porzeczek. Nakładamy nadzienie na suche składniki. Porzeczki rozkładamy na nadzieniu i posypujemy resztą suchych składników. Na wierzch układamy plasterki masła (około 20g). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Kroimy dopiero gdy ciasto jest całkowicie ostudzone.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy