REKLAMA

Źródło: vikif from Getty Images

Surówka z marchwi i jabłek

Przygotowywałem tę surówkę wiele razy dla mojej rodziny. Zapewniam, że nie tylko jest pełna witamin, ale także niezwykle smaczna. Idealna na śniadanie czy proste, zdrowe przekąski dla dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 ks marchewki Dodano do
  • 2 ks jabłka Dodano do
  • sok z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Marchewki i jabłka obierz.

2. Krok

Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewki, a następnie jabłka. Możesz też użyć do tego roboty kuchennego z odpowiednią końcówką, to znacznie skraca czas przygotowania.

3. Krok

Dodaj do zetrzonej marchewki i jabłek sok z cytryny. Dzięki temu jabłka nie zbrązowieją, a surówka zyska świeży smak.

4. Krok

Wymieszaj surówkę i dodaj do niej miód. Po te lata przygotowywania tego przepisu stwierdziłam, że najlepiej dodać miód na samym końcu, unikniemy wtedy sytuacji w której ten na początku opadnie na dno miski.

5. Krok

Możesz posypać surówkę szczypiorkiem dla dodatkowego smaku.

6. Krok

Podawaj od razu lub schłódź w lodówce przez około 30 minut. W moim doświadczeniu, po schłodzeniu surówka nabiera jeszcze lepszego smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy