REKLAMA

Źródło: Pexels

Szarlotka z bezą

Przepis na deser, który zrobi wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukier kryształ Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
  • 4 białka Dodano do
  • 1 Łyżka cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Jabłka obierz, pokrój i połącz z 1/2 szklanki cukru, 2 łyżkami mąki i 1 łyżką cynamonu, wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.

2. Krok

W innej misce wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i białka, aż powstanie gęsta masa.

3. Krok

Nałóż masę bezową na wierzch jabłek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30-40 minut, aż beza będzie złota.

4. Krok

Wyjmij i posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy