REKLAMA

Źródło: Pexels

Szarlotka z bezą

Przepis na deser, który zrobi wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg jabłek Dodano do
  • 1 szkło cukier kryształ Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
  • 4 białka Dodano do
  • 1 Łyżka cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Jabłka obierz, pokrój i połącz z 1/2 szklanki cukru, 2 łyżkami mąki i 1 łyżką cynamonu, wymieszaj i włóż do naczynia do pieczenia.

2. Krok

W innej misce wymieszaj 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i białka, aż powstanie gęsta masa.

3. Krok

Nałóż masę bezową na wierzch jabłek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 30-40 minut, aż beza będzie złota.

4. Krok

Wyjmij i posyp cukrem pudrem, podawaj na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy