REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/naRl70AfgFp1z9MJsdE6/c9d26cc63e7c101479f47fde9e2351.jpeg)
Szaszłyki drobiowe
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/05/szaszyk-drobiowy.html
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 polędwica z indyka
- 1⁄2 Czerwony Papryki
- 2 średni cebule białe
- 60 g boczku wędzonego w plastrach
- przyprawy tymianek
- czarny pieprz
- Papryka słodka
- przyprawa do kurczaka
- Curry
- 4 wykałaczki do szaszłyków
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Polędwicę kroimy w grubą kostkę(około 16 kawałów) , oprószamy przyprawami i pozostawiamy na 30 minut do przegryzienia.
2. Krok
Cebulę kroimy w cząstki (cebula kroimy na pół i każda z części na 3) . Boczek kroimy na prostokąty, paprykę w grubą kostkę.
3. Krok
Gdy indyka mamy gotowego, nabijamy na wykałaczki w następującej kolejności.: indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk .
4. Krok
Gotowe szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu około 20 minut lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez 30 minut