REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/pit1yJAwwZIIVOoYk0_Y/4c79baae04f98a589326752b7345e3.jpeg)
Źródło: Freepik
Szybki przepis na mini bezy
Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 2 Białka jajek
- 100 g cukru pudru
- 1 łyżeczka octu winnego
- kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.
2. Krok
Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.
3. Krok
Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.
4. Krok
Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.
5. Krok
Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.
6. Krok
6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.