REKLAMA

Źródło: Freepik

Szybki przepis na mini bezy

Mini bezy to słodkie i lekkie przysmaki, które idealnie pasują na każdą okazję. Są proste w przygotowaniu i zachwycają swoim delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 Białka jajek Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka octu winnego Dodano do
  • kilka kropli barwnika spożywczego w dowolnym kolorze Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C.

2. Krok

Wymieszaj białka jajek w misce miksera i ubij je na sztywno.

3. Krok

Dodaj puder cukru, łyżeczkę octu winnego i kilka kropli barwnika spożywczego. Całość delikatnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z dekoratorem.

5. Krok

Na blaszce wyłóż papier do pieczenia i nakładaj niewielkie, okrągłe porcje. Powinny powstać małe placki o średnicy 5-6 cm.

6. Krok

6 Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godzi wyłącz piekarnik i pozostaw beziki w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy