:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Fn8sCslqGRXRafI054cf/9784fa0a7526ad6717e80b9df15641.jpeg)
Szybkie ciasto bananowe
To ciastko jest super proste i zarazem niesamowicie smaczne. Najlepiej nadają się do niego dojrzałe, bardzo słodkie banany. Robię go zawsze, gdy mamy w domu dużo bananów, które trzeba zużyć. Rodzina nigdy nie odrzuca tego ciastka!!!
Składniki
- 200 g Mąka pszenna
- 200 g mąka razowa
- 200 g Cukier kryształowy
- 250 ml woda
- 150 ml olej
- 4 jajko
- 15 g proszek do pieczenia
- 1⁄2 łyżeczka sól
- 250 ml bita śmietana
- 8 kawałek banany
- Czekolada do ścierania
- 1 łyżka stołowa cukier waniliowy
Najnowsze ulotki
Procedura
Całe jajka mieszamy z cukrem i solą do piany. Dodajemy stopniowo mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, na 2 razy, olej i wodę. Ciasto wlewamy do okrągłej formy, którą wcześniej wysmarowaliśmy olejem i posypaliśmy mąką. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku do 190°C przez 25 minut.
Obieramy i kroimy banany. Ubijamy śmietanę. Jeśli używasz niesłodzonej śmietany, dodaj do niej przed ubiciem trochę cukru.
Schłodzone ciasto przekrawamy na pół, aby uzyskać 2 okręgi. Oba ciasta obracamy przekrojoną stroną do góry i rozdzielamy najpierw równomiernie nasze spuchnięte banany. Następnie nakładamy na banany naszą bitą śmietanę. Jeśli chcesz, możesz na wierzch jeszcze zetrzeć czekoladę, ale spokojnie możesz zostawić bez :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Fn8sCslqGRXRafI054cf/4a36ca169eb135c5aa080e6c5cbe09.jpeg)
Ciasto jest bardzo smaczne, delikatne, wilgotne i ma doskonały smak banana. Naprawdę gorąco polecam to ciasto, jeśli masz dużo dojrzałych bananów w domu. Jestem pewna, że Twoja rodzina to polubi 😉👍 Smacznego!!!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Fn8sCslqGRXRafI054cf/863a709e87db8f93051492b4acdc80.jpeg)
Moje kolejne przepisy można znaleźć na moim blogu cesminazuenal.blogspot.com i na Youtube














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/stOcb4N25-SOJpU-gp1C/80180d1fe0cdf8287cb9a1abc11a0e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VdAMAg8VOkuvccMglqwx/90042a824d9dac6428381a485680a7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/FUQ7-v19P5gj5JzwDIMq/98fd03d02addc4e6070ad752d1005d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kNKlZk1fIplLSsJ_sfqZ/dde1de4e00cffba0e525e4b0e2ba95.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/25lIA6S2gb62kbTZdJSe/08e136c9d11176b42b3ebaf3250999.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hkCklwys3eKv_N6OtCp5/c9958297d855ae58b08aeae38cfd74.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/viG6WBBnR8hca_zzBpPz/b30d1b8fb709717067f1f3b2c7f27f.jpeg)












