REKLAMA

Zupa dyniowa Hokkaido z imbirem

Smaczny przepis na zupę z dyni hokkaido z imbirem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek Hokkaido Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • Kawałek świeżego imbiru Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyść dynię, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

Obierz i drobno posiekaj cebulę, czosnek i imbir.

3. Krok

Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę, czosnek, imbir i smażyć, aż cebula będzie miękka i złocista.

4. Krok

Następnie dodaj dynię, wymieszaj wszystko razem i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

5. Krok

Po chwili wlej do zupy bulion warzywny lub wodę i gotuj, aż dynia będzie całkowicie miękka.

6. Krok

Zmiksuj zupę, aż będzie gładka. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody.

7. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

8. Krok

Na koniec dodać bitą śmietanę, wymieszać i pozostawić na chwilę na wolnym ogniu.

9. Krok

Podawać zupę udekorowaną pestkami dyni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy