REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Zupa z soczewicy ze śmietaną

Słodka i kremowa zupa z soczewicy, idealna na lunch.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Czerwona soczewica Dodano do
  • 4 kawałek marchew Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • olej Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Opłucz soczewicę i umieść ją w rondlu z odrobiną oleju i smaż przez około 5 minut. Ta metoda sprawia, że soczewica jest bardziej miękka i ma intensywniejszy smak.

2. Krok

Dodaj posiekaną cebulę i ząbki czosnku, które wcześniej obraliśmy i posiekaliśmy. Smażyć, aż cebula stanie się złotobrązowa.

3. Krok

Dodaj pokrojoną marchewkę i zalej wodą tak, aby wszystkie składniki były przykryte. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około godzinę.

4. Krok

Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj wszystko blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Na tym etapie warto doprawić zupę solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy