REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sHvmV9OAIUWvN88Cyb_n/1b64c47edad6819eff2100ea9d9611.jpeg)
Źródło: Alisa Korolevskaya from Getty Images
Bakłażanowy smarowidło na grzanki
Zdrowe smarowidło, które doskonale pasuje nie tylko do grzanek, ale także do bagietek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt bakłażan
- 2 łyżeczka oliwa z oliwek
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka Czarne pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Obieramy bakłażany, kroimy na pół i wydrążamy. Mięso bakłażana kroimy w kostkę.
2. Krok
Obieramy i kroimy cebulę i czosnek na drobno.
3. Krok
Na patelni na oliwie z oliwek smażymy cebulę i czosnek do złoconego koloru.
4. Krok
Dodajemy pokrojony w kostkę bakłażan, solimy, przyprawiamy i dusimy, aż bakłażan stanie się całkowicie miękki.