REKLAMA

Źródło: Pixabay

Biszkopt z rabarbarem

Przepis na babkę rabarbarową. Wspaniały deser pełen sezonowych letnich owoców, takich jak rabarbar.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 2 kubki mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 kubek cukier puder Dodano do
  • 12 kubek mleko Dodano do
  • 12 kubek olej Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 600 g rabarbar Dodano do
  • 1 bal cukier waniliowy Dodano do
  • 1 sól Dodano do
  • 1 bal cukier cynamonowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cukier razem z jajkami i olejem ubijamy mikserem do solidnej piany.

2. Krok

Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Wylać ubite gładkie ciasto na natłuszczony i wysypany mąką blachę.

4. Krok

Przygotuj rabarbar. Świeży rabarbar oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.

5. Krok

Rozłożymy równomiernie na cieście i posypiemy cukrem waniliowym i cynamonowym.

6. Krok

Pieczemy ciasto na 180 stopni przez około 30 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy