REKLAMA
Źródło: Pexels
Biszkopt
Ciasto biszkoptowe jest podstawowym składnikiem wielu deserów i ciast, dlatego ważne jest, aby było dobrze przygotowane. Poznaj sprawdzony przepis, którywychodzi za każdym razem.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 4 jajka
- 200 g cukier kryształ
- 400 g zwykłej mąki
- 11⁄2 łyżeczki i proszku do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce ubij jajka z cukrem, aż będą jasne i spienione. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z masą jajeczną.
2. Krok
Ciasto przelej do formy bundt (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Krok
Piecz przez około 25-30 minut, aż biszkopt będzie złoty. Przed pokrojeniem biszkopt pozostaw do ostygnięcia.