REKLAMA

Źródło: Pexels

Biszkopt

Ciasto biszkoptowe jest podstawowym składnikiem wielu deserów i ciast, dlatego ważne jest, aby było dobrze przygotowane. Poznaj sprawdzony przepis, którywychodzi za każdym razem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 4 jajka Dodano do
  • 200 g cukier kryształ Dodano do
  • 400 g zwykłej mąki Dodano do
  • 112 łyżeczki i proszku do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce ubij jajka z cukrem, aż będą jasne i spienione. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z masą jajeczną.

2. Krok

Ciasto przelej do formy bundt (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Krok

Piecz przez około 25-30 minut, aż biszkopt będzie złoty. Przed pokrojeniem biszkopt pozostaw do ostygnięcia.

Podobne przepisy

Iwa
Iwa
Podgląd przepisu Ciasto kubuś
Videorecepta

Ciasto kubuś

Szybka Szarlotka

Szarlotka to jeden z moich ulubionych deserów. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, ale ten przepis jest mój ulubiony. Ta szybka szarlotka to połączenie miękkiego ciasta i soczystych jabłek. Każdy, kto go probuje, jest zaskoczony, jak jest pyszny mimo tak krótkiego czasu pieczenia! Deser nie tylko jest smaczny, ale też prosto się go robi.

Ciastka maślane

Ciastka maślane są idealne do podjadania przy telewizorze, ale również pasują do kawy lub herbaty.

Babeczki z owocami

Koszyczki owsiane są u nas bardzo popularne. Łatwe, szybkie w przygotowaniu, czy to jako deser, czy na śniadanie 🙂 Można je wypełnić według gustu lub wyobraźni. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Z podanych składników zrobiłam 12 mniejszych koszyczków.
TASTElist
TASTElist
Podgląd przepisu Ciasteczka na Halloween
Videorecepta

Ciasteczka na Halloween

Te upiorne ciasteczka z pająkami zachwycą wszystkie dzieci w Halloween. Postępuj zgodnie z naszym prostym przepisem i uzyskaj pomysły na smaczne dekoracje.

Bezglutenowe herbatniki z kakao

Bezglutenowe ciasteczka z kakao to jeden z moich ulubionych przepisów i robiłam je niezliczoną ilość razy dla rodziny i przyjaciół. Te bezglutenowe ciasteczka są miękkie, pyszne i łatwe do upieczenia. Nie zawierają glutenu, ale są tak pyszne, że nawet za nimi nie zatęsknisz. Niezależnie od tego, czy masz celiakię, czy po prostu chcesz ograniczyć spożycie pszenicy, te ciasteczka to prawdziwa uczta.

Przepis na wrzosowe ciasteczka

Uwielbiam piec Heidesand, szczególnie w okresie Bożego Narodzenia. To klasyczne północnoniemieckie ciasto jest cudownie kruche i dosłownie rozpływa się w ustach. Robiłam ten przepis niezliczoną ilość razy i za każdym razem rezultat był fantastyczny. Wymaga trochę cierpliwości, ale zdecydowanie warto.

Bounty bar

Nie jest tajemnicą, że uwielbiam czekoladę. Jest jednak jeden szczególny batonik, który uwielbiam: batonik bounty. Łatwy do zrobienia, szybki i idealny na każdą okazję. Robiłam go niezliczoną ilość razy, więc pozwól, że podzielę się z Tobą moim sekretnym przepisem.

Podobne przepisy

Iwa
Iwa
Podgląd przepisu Ciasto kubuś
Videorecepta

Ciasto kubuś

Szybka Szarlotka

Szarlotka to jeden z moich ulubionych deserów. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, ale ten przepis jest mój ulubiony. Ta szybka szarlotka to połączenie miękkiego ciasta i soczystych jabłek. Każdy, kto go probuje, jest zaskoczony, jak jest pyszny mimo tak krótkiego czasu pieczenia! Deser nie tylko jest smaczny, ale też prosto się go robi.

Ciastka maślane

Ciastka maślane są idealne do podjadania przy telewizorze, ale również pasują do kawy lub herbaty.

Babeczki z owocami

Koszyczki owsiane są u nas bardzo popularne. Łatwe, szybkie w przygotowaniu, czy to jako deser, czy na śniadanie 🙂 Można je wypełnić według gustu lub wyobraźni. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Z podanych składników zrobiłam 12 mniejszych koszyczków.
TASTElist
TASTElist
Podgląd przepisu Ciasteczka na Halloween
Videorecepta

Ciasteczka na Halloween

Te upiorne ciasteczka z pająkami zachwycą wszystkie dzieci w Halloween. Postępuj zgodnie z naszym prostym przepisem i uzyskaj pomysły na smaczne dekoracje.

Bezglutenowe herbatniki z kakao

Bezglutenowe ciasteczka z kakao to jeden z moich ulubionych przepisów i robiłam je niezliczoną ilość razy dla rodziny i przyjaciół. Te bezglutenowe ciasteczka są miękkie, pyszne i łatwe do upieczenia. Nie zawierają glutenu, ale są tak pyszne, że nawet za nimi nie zatęsknisz. Niezależnie od tego, czy masz celiakię, czy po prostu chcesz ograniczyć spożycie pszenicy, te ciasteczka to prawdziwa uczta.

Przepis na wrzosowe ciasteczka

Uwielbiam piec Heidesand, szczególnie w okresie Bożego Narodzenia. To klasyczne północnoniemieckie ciasto jest cudownie kruche i dosłownie rozpływa się w ustach. Robiłam ten przepis niezliczoną ilość razy i za każdym razem rezultat był fantastyczny. Wymaga trochę cierpliwości, ale zdecydowanie warto.

Bounty bar

Nie jest tajemnicą, że uwielbiam czekoladę. Jest jednak jeden szczególny batonik, który uwielbiam: batonik bounty. Łatwy do zrobienia, szybki i idealny na każdą okazję. Robiłam go niezliczoną ilość razy, więc pozwól, że podzielę się z Tobą moim sekretnym przepisem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1592 przepisy

Mascarpone

83 przepisy

Sałatki

248 przepisy

Śniadanie

269 przepisy

Zupy i buliony

263 przepisy

Ciasta i desery

927 przepisy

Dania mięsne

844 przepisy

Zimne posiłki

475 przepisy

Łosoś

53 przepisy

Deser

1038 przepisy