REKLAMA

Źródło: Pixabay: Erbs55

Bounty bar

Nie jest tajemnicą, że uwielbiam czekoladę. Jest jednak jeden szczególny batonik, który uwielbiam: batonik bounty. Łatwy do zrobienia, szybki i idealny na każdą okazję. Robiłam go niezliczoną ilość razy, więc pozwól, że podzielę się z Tobą moim sekretnym przepisem.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 200 g starty kokos Dodano do
  • 200 ml Beza Dodano do
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 1 łyżka Olej kokosowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Połącz płatki kokosowe i śmietankę w średniej misce. Na początku może się to wydawać dziwne, ale zaufaj mi, nadaje batonowi bounty charakterystyczny smak. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka.

2. Krok

Wlej masę kokosową do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Zwykle używam małej formy do pieczenia bochenków, ponieważ ma idealny rozmiar. Rozprowadź masę równomiernie w formie.

3. Krok

Wstaw formę do lodówki na co najmniej 20 minut. W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i dodaj łyżkę tłuszczu kokosowego. Powstała czekolada będzie lekka i jedwabista.

4. Krok

Gdy baza kokosowa zastygnie, polej ją roztopioną czekoladą. Czekolada zastygnie w lodówce, dzięki czemu batoniki bounty będą ładne, błyszczące i chrupiące. Pokrój batoniki bounty na plasterki dowolnej wielkości.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

402 przepisy

Obiad

1951 przepisy

Kolacja

1823 przepisy

Deser

1375 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1239 przepisy