REKLAMA

Chlebek bananowy fit

Prosty, smaczny i odpowiedni przepis zarówno dla wegan, jak i nie-vegan.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 kawałek dojrzałe banany Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
  • 12 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 112 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 4 łyżka stołowa orzechy włoskie Dodano do
  • 170 g mąka orkiszowa razowa Dodano do
  • 70 g drobne płatki owsiane Dodano do
  • 120 ml syrop z agawy Dodano do
  • 4 łyżka stołowa mleko roślinne Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Rozpuszczonego oleju kokosowego Dodano do
  • 30 g czekolada gorzka Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Będziemy potrzebować 20cm formy silikonowej.

2. Krok

W misce rozgniatamy banany i dodajemy wszystkie mokre składniki.

3. Krok

W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki i orzechy (rozbijamy na mniejsze kawałki). Dodajemy do mokrej mieszaniny i mieszamy + dodajemy na kawałki posiekanej czekolady.

4. Krok

Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni na 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i przykrywamy chleb papierem do pieczenia, aby nie spalił się na wierzchu i pieczemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia w formie.

5. Krok

Podajemy z masłem orzechowym, domowym dżemem, greckim jogurtem, lub po prostu samym. Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy