REKLAMA

Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i mascarpone

Ciasto z herbatnikami i masą krówkową z mascarpone to połączenie klasycznego ciasta herbatnikowego z ukochaną przez wszystkich masą krówkową. Łączy w sobie słodkość krówek ze świeżością serka mascarpone. Możemy je przygotować na wiele okazji!

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 paczki herbatników Dodano do
  • 200 g masla Dodano do
  • 500 g sera mascarpone Dodano do
  • 500 g kajmaku Dodano do
  • 2 łyżki cukru pudru Dodano do
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej Dodano do
  • 2 łyżki żelatyny Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Rozpuść masło i zalej nim zmiażdżone herbatniki. Wymieszaj do momentu, aż wszystkie herbatniki będą dobrze pokryte masłem. Następnie wylej masę na dno tortownicy i wyrównaj.

2. Krok

Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody i odstaw do wystygnięcia. Podczas tego czasu możesz przygotować masę krówkową.

3. Krok

W misce wymieszaj kajmak, ser mascarpone, cukier puder i esencję waniliową. Kiedy masa będzie już gładka, dodaj do niej wystudzoną żelatynę i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Masę krówkową wylej na ciasto i wyrównaj.

5. Krok

Ciasto wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, a następnie podawaj pokrojone na porcje.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy