REKLAMA

Źródło: Canva

Ciasto z rabarbarem

Idealne na lato, lekko kwaskowate ciasto z rabarbarem.

REKLAMA
13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Przepis można znaleźć w tym artykule

13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Składniki

porcje
12
  • 12 kostki masło Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodano do
  • 12 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 szkło pokrojonego rabarbaru Dodano do
  • 12 kg twarogu Dodano do
  • 1 Łyżka cukru do posypania rabarbaru Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Wymieszaj mąkę, cukier, masło, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zagnieć na gładkie ciasto i schłodź w lodówce przez około 30 minut.

2. Krok

Twarożek wymieszaj z cukrem pudrem i śmietaną. (Można też dodać ekstrakt waniliowy).

3. Krok

Umieść ciasto w naczyniu do pieczenia. Rabarbar pokrój w plastry i posyp cukrem. Pozostaw na kilka minut, aby puściły soki, a następnie wymieszaj z twarogiem i wyłóż na kruche ciasto.

4. Krok

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy