REKLAMA

Źródło: Liudmila Chernetska from Getty Images

Czekoladowy biszkopt

Przepis na puszysty czekoladowy biszkopt, który jest idealny do ciast i tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 szt jajka Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 50 g kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Podziel jajka na żółtka i białka. Ubij białka na pianę, stopniowo dodaj cukier i ubij do sztywności.

2. Krok

Do ubitych białek dodaj żółtka, mąkę, rozpuszczoną czekoladę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

3. Krok

Ciasto nalej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy