Domowy gulasz jagnięcy
Gulasz jagnięcy przepis na wszystko w jednym garnku.
Składniki
- 11⁄2 kg Jagnięcina
- 2 Sztuka The Onion
- 2 Sztuka pomidor
- 1 Papryka chili jalapeno
- 4 Sztuka marchewki
- 3 ziemniak
- 4 goździki czosnek
- 1 cm starty imbir
- 11⁄2 Łyżka przecier pomidorowy
- 2 Łyżka świeża kolendra
- 2 Łyżka oleje
- 1⁄4 Łyżka ciecierzyca
- 2 Łyżka sól
- 1 Łyżka pieprz czarny mielony
- 1 Łyżka Kurkuma
- 6 kubki ciepła woda
Najnowsze ulotki
Procedura
Cebulę oczyścić, drobno posiekać. Marchewki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek oczyścić i zmiażdżyć.
Pokrojone na mniejsze kawałki mięso jagnięce podsmażyć na oleju. Gdy będzie oblepione, dodaj sól, pieprz, kurkumę, przecier, starty imbir i wyciśniętą kozieradkę. Sauté przez chwilę, aby wszystkie przyprawy zapachniały.
Teraz dodajemy cebulę, oczyszczone ziemniaki, ciecierzycę, marchewkę, pomidory pokrojone na mniejsze kawałki, jalapeño i mieszamy. Gdy już wszystko podsmażymy, dodajemy posiekaną kolendrę.
Zalej wszystko wodą i poczekaj, aż mieszanina się zagotuje. Przykryć pokrywką i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez dwie i pół godziny.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i podawać z pieczywem.