REKLAMA

Źródło: Canva

Fasolka po bretońsku

Przepis na fasolkę po bretońsku jest bardzo prosty. Przygotowanie potrwa około 30 minut.

REKLAMA
Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Przepis można znaleźć w tym artykule

Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Składniki

porcje
4
  • 1 kg zielonej fasoli Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 szklanka białego wina Dodano do
  • 1 szklanka bulionu warzywnego Dodano do
  • 1 puszka krojonych pomidorów Dodano do
  • 1 łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

W pierwszej kolejności należy obrać i posiekać cebulę, następnie rozgrzać masło, olej na patelni i dodać na nią cebulę. Smaż przez około 5 minut, aż cebula zmięknie. Po tym dodaj posiekany czosnek i smaż przez kolejne 2 minuty, następnie dodaj fasolkę, białe wino, bulion warzywny, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut, aż fasola będzie miękka. Na koniec dodaj sok z cytryny i szczypiorek i puszkę krojonych pomidorów. Gotuj przez około 10 minut. Podawaj gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy