REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/BFG7MCxJknjRU7yzMW-A/a44d30d0048ca99aa7eef680c8ee95.jpeg)
Źródło: Canva
Fasolka szparagowa
Doskonały dodatek do dań w letnie dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg fasolki szparagowej
- 2 łyżki masła
- 1⁄4 szklanki bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Umyj i odetnij końcówki fasolki szparagowej.
2. Krok
W garnku zagotuj wodę i wrzuć fasolkę. Gotuj przez około 3-5 minut, aż będzie miękka, ale jeszcze chrupiąca. Odsącz i odstaw na bok.
3. Krok
W rondlu roztop masło i podsmaż bułkę tartą, aż będzie rumiana.
4. Krok
Dodaj fasolkę szparagową do rondla bułką
5. Krok
Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.