REKLAMA

Źródło: Canva

Fasolka szparagowa

Doskonały dodatek do dań w letnie dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg fasolki szparagowej Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • 14 szklanki bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Umyj i odetnij końcówki fasolki szparagowej.

2. Krok

W garnku zagotuj wodę i wrzuć fasolkę. Gotuj przez około 3-5 minut, aż będzie miękka, ale jeszcze chrupiąca. Odsącz i odstaw na bok.

3. Krok

W rondlu roztop masło i podsmaż bułkę tartą, aż będzie rumiana.

4. Krok

Dodaj fasolkę szparagową do rondla bułką

5. Krok

Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1331 przepisy

Kolacja

1922 przepisy

Bez pieczenia

174 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

435 przepisy

Obiad

2066 przepisy

Deser

1478 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciastka

344 przepisy