REKLAMA

Grzybowe risotto z suszonych grzybów

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 The Onion oliwa z oliwek Dodano do
  • 600 g Suszone grzyby Dodano do
  • 300 g Ryż okrągłozarnisty Dodano do
  • 1600 ml Warzywny rosół Dodano do
  • tarty ser Dodano do
  • 4 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • Sojowy sos Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W nieprzywierającym garnku dusimy świeże grzyby z sosem sojowym i rozmarynem przez około 10 minut.

2. Krok

Na patelni, do złotego koloru, smażymy cebulę z pozostałymi przyprawami i liściem laurowym. Następnie dodajemy ryż, podlewamy bulionem na średnim ogniu i mieszamy. Gdy ryż będzie już trochę miękki, dodajemy grzyby wraz z sokiem. Doprawiamy według potrzeby. Gdy ryż jest już w pełni ugotowany, dodajemy masło i starty ser.

3. Krok

Gotujemy przez chwilę. Wyłączamy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy